LITERAPOLISBCN

Escull un dels itineraris, escolta les cites dels llibres i resol els enigmes. Molts premis t’estan esperant.

Literapolisbcn és un joc per a telèfon mòbils que té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys. Aquest projecte, ideat per Iternatura té un objectiu doble: el primer és dotar la ciutat de Barcelona d’una eina per relacionar ciutat i literatura; i el segon, més específic, és dirigir-se a un públic juvenil (habitualment poc lector) per incitarlo a llegir i gaudir de la lectura mitjançant espais d’experiència i participació que permeten descobrir les històries que s’amaguen als carrers de Barcelona.

Es tracta d’una «gimcana literària» en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. Una vegada geolocalitzat cada indret, i després de resoldre una prova o un enigma, el jugador és recompensat amb una nova informació i pot seguir jugant.

Hi ha tres itineraris diferents per a cada novel·la: un serveix per descobrir un llibre, un altre per contestar preguntes sobre la lectura una vegada s’ha llegit el llibre, i un tercer per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb la novel·la i la ciutat.

Cada dinàmica o itinerari consisteix a completar una llista de 10 proves geolocalitzades: només quan el/la jugador/a arriba al punt exacte marcat al mapa, s’activa la pregunta corresponent a aquell punt. Per cada prova contestada, el joc genera una recompensa (il·lustració, foto, vídeo) per al jugador, que l’emmagatzema al seu telèfon mòbil i continua jugant.

Per cada itinerari completat, el joc genera un Premi: entrades 2×1 o descomptes especials per a equipaments o Institucions que tenen a veure amb l’argument de la novel·la.

El projecte s’ha guanyat la complicitat dels autors, i també la de les editorials i els agents literaris, les llibreries, les biblioteques i el Consorci d’Educació de Barcelona, que agrupa tots els instituts de la ciutat.

Literapolis-1-740x416
Literapolis-2-740x416