Belibasta

Viu una aventura digital seguint el rastre de l’últim Càtar

L’experiència dels usuaris del camí de l’Últim Càtar” és magnífica i satisfactòria pel que fa al paisatge, llocs patrimonials i serveis turístics, però insuficient pel que fa a l’esperit càtar i el mateix Belibasta que passava desapercebut a ulls dels visitants. Per això, el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, ens va demanar que penséssim com incorporar aquest intangible a la seva oferta. La nostra proposta va consistir a posar relat, banda sonora i ludificació a un tram dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu i que va de la Seu d’Urgell a Àreu.

El joc consisteix a descobrir i conèixer aquests llocs del Parc Natural de l’Alt Pirineu a partir de l’itinerari existent i les cançons i pistes que Belibasta ens amaga pel territori. Les pistes estan tematitzades segons la identitat de cada lloc.

El destí proporciona al viatger un relat multisuport (off – line com senyalètica, llibres, merchandising, ..) i multipantalla (online com una pàgina web, audiovisuals, app, …), dissenyats per proporcionar una experiència d’usuari integral i sense interrupcions en el fil argumental. El popular joc de trobar tresors “Geocaching” es personalitza en la mesura del personatge i la dinàmica establerta. Permet una relació física i real amb el lloc complementant la virtual i tecnològica del nostre smartphone. A més, connecta el projecte amb una comunitat molt compromesa i activa.

El projecte va ser seleccionat pel centre tecnològic Eurecat, com a membre del consorci Eurotransmedia, entre les millors pràctiques transmèdia europees. La presentació va tenir lloc a París el 10 de juny de 2016 a el marc de “Futur en Seine” considerat un dels esdeveniments d’innovació digital més importants d’Europa.

Belibasta_1-740x416
belibasta 2-740x416
Enero 2015
Fecha
Camí dels Bons Homes y Parque Natural del Alto Pirineo
Cliente